Je ziet ze elke dag wel lopen, die groepjes mensen die gaan lunchen in Utrecht, Ze komen uit de verschillende bedrijven in de buurt en smeren dus al lang niet meer thuis zelf hun boterham. Ze gaan liever lunchen in Utrecht. Is natuurlijk ook veel lekkerder, al moet je wel oppassen dat je niet teveel aan gewicht wint, want lunchen kan daar zeker wel voor zorgen.

Uitsmijter, kroketje en een koel glas cola; daar komen de kilo’s

Denk maar eens aan de wat wij vaak de ouderwetse lunch noemen. Die lunch met twee sneetjes witbrood, een kuipje boter, een hete kroket en een uitsmijter. De fijnproevers nemen er nog een groot glas cola bij ook. Dan krijg je dus nogal wat calorieën binnen en doe je dit elke dag, dan is de kans erg groot dat je gaat groeien. En goed ook. Elke dag lunchen in Utrecht met je leuke collega’s is bovendien best prijzig.

Sla ook eens over en neem een zogenaamde balansdag

In dat kader is het verstandig zo nu en dan niet te lunchen in Utrecht maar gewoon brood van huis mee te nemen. Voor een zogenaamde balansdag te kiezen dus. Bovendien is het verstandig in de wetenschap dat lunchen in Utrecht elke dag opnieuw het hoogtepunt van de dag is, zeker veel te bewegen. Te voet naar het lunchcafé is al een mooie eerste aanzet. Door zelf zo nu en dan je broodje thuis te smeren bespaar je bovendien geld. En dat is ook wel lekker natuurlijk, zoals het in de kantine van je bedrijf tussen de middag ook best gezellig kan zijn.

Vraag om gezonde alternatieven, voor volkoren- in plaats van witbrood

Je kunt lunchen in Utrecht overigens best gezonder maken. Wijs dan bijvoorbeeld de twee sneetjes wit brood af en vraag of er ook volkorenbrood is. Neme je salade, laat de dressing dan apart in een bekertje serveren. Zo kun je zelf de dosering bepalen. Laat het glas cola achterwege en neem een extra portie salade in plaats van de kroket. Zo kun je al gezonder lunchen in Utrecht zoals een vislunch soms ook best een optie kan zijn. Eet in elk geval niet te eenzijdig en varieer. Check altijd in elk geval de lunchkaart voor je gaat en vraag gewoon naar gezondere alternatieven, vraag dus naar volkorenbrood in plaats van die sneetjes witbrood, en zo zijn er meer alternatieven die lunchen in Utrecht gezonder maken.

Voor informatie vind jij Hier 

 

Lunchen in Utrecht

Categorieën: Voeding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *